Farfar, I love you

Förra lördagen somnade min fina farfar in. Han hann bli lite drygt 100 år. Jag satt och åt lunch med kollegor som jag aldrig hade träffat förrut när jag fick reda på det, det var riktigt jobbigt men dem var så snälla.
En till sak behöver liksom inte hända, inte nu. Först Oscar och nu farfar, och jag är flera 1000 mil hemifrån. De första dagarna visste jag knappt vad jag skulle ta mig till, men nu har det blivit lite bättre, men nästan varje natt när jag ska sova kommer det till mig igen och jag bryter typ ihop. Jag vill vara hemma med min familj, inte i Grekland. En sak som är positivt med det här jobbet är att man alltid har fullt upp, ingen tid att tänka, fast det kanske är negativt egentligen. Jag har fått flygbiljetter hem så att jag kan gå på begravningen, är hemma ca 60 timmar 14-16/6, jag längtar så fruktansvärt mycket även fast det är väldigt lite tid.
 
Jag saknar min farfar så mycket, de sista månaderna var jag hos honom minst en gång, ofta två gånger, i veckan för att hjälpa honom att sortera upp bland släktforskningen bl.a. han uppskattade det och tyckte att jag var så duktig, och jag tyckte om att få spendera tid med farfis. När jag sa att jag skulle åka blev han inte så glad, han ville inte att jag skulle åka. När jag hälsade på honom innan jag åkte iväg visste jag att det var sista gången vi skulle ses, men jag sa ändå ''vi ses snart igen!'' men då svarade han ''jag vet inte om vi gör det''. Alltså fyfan. Jag skickade ett vykort härifrån 6 dagar innan han somnade in, men självklart hann det inte fram, det var riktigt jobbigt. Tänk att det någonstans finns ett vykort addresserat till min farfar som inte längre finns på jorden.
Funderade fleeera gånger om jag skulle skippa att åka iväg sommarsäsongen och åka till vintern istället, men jag åkte iväg ändå.
Det har varit alldeles för mycket nu på kort tid, det tar så hårt och jag vill bara vara hemma, inte här somsagt. Det är så jobbigt att vara själv när de i ens närmsta familj går bort. Jag hade velat ta ett sista farväl till farfar, ett sista farväl till Oscar, men det här är väl livet antar jag, hårt som fan. Förhoppningsvis blir jag starkare av det här, men hela det senaste året har det bara varit alldeles för mycket, orkar inte mer nu. Saknar förrestenvärldens finaste farmor nu. Nu har jag tre favoriter i himlen: farmor, farfar och Oscar, jag älskar er förevigt!

Min fina farfar på 100-årsdagen.

1 month

Idag har exakt en månad gått sen jag lämnade sverige. Är verkligen glad att jag gör vad jag gör även fast jag längtar hem varje dag. För ett år sen hade jag aldrig kunnat tänka mig att jag idag skulle bo utomlands helt själv och jobba som guide! Jag har verkligen fullt upp hela tiden, har äntligen kommit igång med jobbet nu också, haft en del flygplats och har nästan bara flygplats nu resten av veckan. I söndags kväll var det kaos, liksom hela gårdagen, jobbade i drygt 12 timmar utan rast i princip, but welcome to guide life! Dagarna flyger iväg då iallafall! Idag har jag varit ledig, jag har sovit ut eftersom att jag sov runt 7 timmar på 54 timmar så...gick till stranden och var där i två timmar, skypat, tvättat och städat lite. Nu ska jag fixa lite jobbsaker och ikväll ska vi nog spela minigolf också, måste även stryka mina skjortor ikväll eftersom att jag har flygplats imorgon! Jag önskar verkligen att jag skulle hinna blogga varje dag, för jag gör så mycket som vore kul att kolla tillbaka på sen, men jag hinner inte :-(
Jag på min balkong innan flygplatsen i söndags! Jag ska ta bättre unifromsbilder när jag har fått min egen i rätt storlekar!
 
Svar på en kommentar: Vad kul att du hittat tillbaka :-) Just nu bor jag på Kreta och jobbar som guide för Fritidsresor!
 
 

Livet på Kreta

Hej på er mina fina! Sitter på mitt rum nu, ska snart åka och handla. Jag är ledig idag, men det blir ingen beach, för det första är det jobbigt att sola och sen är det jättedåligt väder här nu! Vaknade runt 06 imorse för att jag trodde att det var skottlossning utanför huset, men icke, det blixtrade, åskade och regnade som bara den! Drömde massa mardrömmar inatt också! Lyssnar på If I lose myself och tänker tillbaka på BA på Cypern, det är typ det bästa jag någonsin gjort! Saknar alla där sjukt mycket, blir lika glad när jag träffar teamet från Chania, när jag får träffa några som var på BA! Livet är ganska bra nu, även fast jag längtar hem sjukt mycket, men jag är vädligt glad över att jag har det här jobbet, vet hur många som skulle vilja ha det, så jag försöker att tänka positivt varje gång jag längtar hem! Igår jobbade jag för första gången, hade airport day och det gick ganska bra! Hade även ''ansvar'' över de ospecifiserade och höll även i arrival transfern till hotellen för norrmän, gick sådär, men ändå helt okej, haha! Jag måste fortfarande lära mig att räkna på danska, att det ska vara så svårt! Kommer ju att hålla transferbussar med dem också så det kan ju vara till fördel då! Annars är det ganska mycket studerande fortfarande, studera olika städer och utflykter. I förrgår studerade jag ''Samria'', vilket är en ravin i bergen på 18km, det tog lite drygt 4 timmar, vi stannade inte en enda gång, utan bara traskade på. Har ont i nästan hela kroppen och kan inte gå i trappor för nått har hänt med mitt knä. På tisdag ska jag åka på ''Catamaran tripp'', vilket jag tyckte lät jättekul, tills jag såg väderprognosen och såg att det ska regna och blixtra, haha wooopwooop! Men det blir bra! Annars då, vi har kick off part 1 på måndag, så då ska hela Kreta teamet träffas, har mitt första välkomstmöte samt massa flygplats, ska bli kul, men jag måste öva massa på transfer! Ellen, Ebba och Felicia har bokat en resa hit, 6e juni kommer dem och jag längtar ihjäl mig! Hoppas verkligen att jag har airport den dagen, vore så kul! Dem kommer att bo typ 5 min gångavstånd så åååh längtar verkligen!!! Saknar min familj så mycket också, skypar med pappa typ varje dag, mamma har fortfarande inte hur man skaffar skype, men snart så! Skypar massa med Sandra också, så bra att man kan hålla kontakten med alla hemma! Skulle lägga upp bilder också, men det går inte nu, så gör det så fort det går!

Going home!

Kom till Changi och den gamla terminalen (min favvis)

Här sprang jag alltid runt och lekte när jag var mindre

Lite footmassage before the flight

Jag och ida fick godis som var till kidzen hehe

Alltså what a disaster! Varmrätten för sig, bröd för sig och drickorna för sig....varför får man inte bara en bricka??

Ledsna sötnosar
Back to the winter wonderland
Lollo var helt rätt klädd

RSS 2.0