Rånet i Södertälje

Fyfan, igår var en av de värsta dagarna i mitt liv. Ingen av er har väl missat rånet i Södertälje som det står om överallt? Jag jobbade själv i butiken när rånet hände, affären jag jobbar i ligger mittemot den som blev rånad!
 
Klockan var ca 11.40, jag står vid kassan och packar upp nya blusar som har kommit in. Helt plötsligt springer människor för livet, in i affären och skriker ''det är rånare i varuhuset som skjuter med k-pistar, göm dig, dem kommer att komma!''. Först blev jag bara helt förstenad, fattade ingenting, några slet upp en branddörr och skrek att jag måste följa med, men det var fullt med människor i butiken så jag kunde inte dra. Tänkte att ''snart kommer dem hit och då är jag död'', kollade på klockan, 11.44, loggade ut mig från kassan och det var så många tankar i mitt huvud om vad jag skulle göra så ni förstår inte. Jag ringde till polisen, dem sa att dem var påväg, pratade med en jättetrevlig tjej som lugnade ner mig. Sen går jag mot entrén i min butik, kollar rakt över och ser hur två rånare slår sönder glasbord (guld under) med batonger, dem slog med en sån kraft, helt sjukt. Sen sprang jag och hämtade min mobil,det blev helt tyst då eftersom att mobilen är kopplad till högtalarna, ringde mina kollegor, men ingen svarade, ringde pappa och grät, var så rädd, sen bröt jag ihop, började gråta så himla mycket, hade verkligen försökt att hålla igen inför kunderna, men sen kom det. Världens gulligaste tjej kom från en annan butik och kramade mig sen gick jag och drack vatten, sen skulle hela varuhuset evakueras, så jag stänger ner jalusilet och sen går jag till vårat varuhus uppsamlingsplats, men så är ingen där, kollar runt omkring mig och det är bara folk överallt! Går tillbaka in och då är det polisavspärrat, så ser jag hur personal från andra butiker är kvar. Jag var verkligen i en sån chock, grät och var chockad om vartannat, ringde 1000 gånger till mina kollegor som äntligen svararde och inte fattade nånting om vad som hänt. Sen släppte vakten in mig innanför avspärrningen och stämningen i huset var så konstig, chockad personal överallt, poliser m.m. Sen får vi reda på att varuhuset ska stängas och precis då kommer bästa Sandra in och vi stänger tillsammans, jag ringer chefen och berättar om vad som har hänt, hennes pappa kommer in och sen lite säkerhetspersonal. Fick sjuts hem sen och tog det lugnt, pratade med Johan och pappa, fick sms och samtal från så himla många, loveu! Och på kvällen träffade jag mina tjejer.

Nu har en dag gått och jag vet inte hur jag mår faktiskt, igår var jag förstörd, grät såfort jag började prata om det, men jag antar att det blir bättre, men jag tänker på det hela tiden, det var det sista jag tänkte på igår, försöker spela upp allt i mitt huvud igen, steg för steg, men jag kommer inte ens ihåg allt. Ibland måste jag lägga handen på bröstet och ta djupa andetag. Imorse när jag åkte till farfar, åkte jag förbi klaffbron och då tittade jag mot stan och då började jag gråta så mycket. Sen på eftermiddagen gick jag till butiken där jag jobbar för att prata lite med Sandra om ett möte som var imorse, och då kändes det bara konstigt.
Nu tycker säkert några av er att jag överreagerar, men hade ni stått i en butik helt själva och fått höra samma ord, och veta att du har ansvar för butiken när du jobbar, hade ni nog inte tyckt att det var så kul heller.
Vakterna som jobbade igår var så himla stöttande, och dem hade gått runt i butikerna idag, och då hade dem frågat hur jag mådde och dem såg verkligen hur dåligt det var igår, ska verkligen krama dem nästa gång jag ser dem, haha!

Egentligen skulle jag ha jobbat idag, men efter händelsen fick jag inte det, chefen vill att jag ska vara ledig den här veckan för att bearbeta allt, sen vill hon (och vakterna) även att jag ska prata med någon, får se hur det blir med det.

Nästa gång jag jobbar är på tisdag, får se hur jag känner då. Men det är skönt att jag var där idag, utan att jobba.

Kommentarer
Postat av: Carleen

Många stora styrkekramar till dig Christina!! <3

2013-01-06 @ 11:02:23
URL: http://carleenmae.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0